Trainingen nu tijdens Coronatijd, maar dadelijk ook na de Coronaperiode

Het is door alle maatregelen en adviezen rondom Corona (RIVM) soms lastiger om aan de juiste informatie en training te komen, die toch nodig zijn om het werk door te laten gaan. Toch zijn er mogelijkheden en opties om in deze tijd in actie te komen. Natuurlijk moet u dat zelf doen, maar Anawenta kan u hierbij helpen.

Anawenta ontwikkelt trainingen om overheden en gemeenten te helpen, begeleiden en ondersteunen bij verschillende projecten, met name bij gebiedsontwikkeling en samenwerking met private ontwikkelaars. Vaak wordt dan een samenwerkingsovereenkomst tussen de betrokken partijen afgesloten, waarin verschillende afspraken (grondruil, kostenverhaal, transacties, aanleg openbaar gebied, nakoming van verplichtingen) worden geregeld. Die overeenkomsten moeten zo veel mogelijk juridisch waterdicht zijn.

Wij zijn in 2020 gestart met de training Samenwerkingsovereenkomsten!
Deze training is bedoeld voor het begeleiden van uw medewerkers die namens de gemeente een samenwerkingsovereenkomst moeten afsluiten met andere partijen. In de begeleiding wordt aan alle juridische en praktische onderwerpen, (juridische) risico’s en oplossingen aandacht gegeven. Door onze ervaren input kunnen we zorgen dat door kennisoverdracht en begeleiding de medewerkers zelf de opdracht tot een goed resultaat brengen.

 

Wij hebben al ruime ervaring met interim trainingen en in company-trainingen binnen de gemeentelijke overheid op het gebied van grondontwikkeling en samenwerkingsovereenkomsten.
Nu fysieke trainingen door de Corona-maatregelen moeilijker te organiseren kunnen zijn, bieden wij deze trainingen online aan, waarbij de optie om fysieke ondersteuning en begeleiding te geven uiteraard aanwezig is.
Voordeel is, net als bij online-training: weinig tot geen reistijd, betrokkenheid van de deelnemers door werken vanuit eigen omgeving (direct toepasbaar), budgetbewaking.
En vooral: een training die leidt tot een succesvol resultaat.